Toonweekend ATELIER en PODIUM

Het leukste weekend van het jaar komt eraan: Toonweekend in zicht op 27 en 28 april!

Data

27 april 2019 - 14:00 - 18:00u Nieuw
28 april 2019 - 14:00 - 18:00u Nieuw

Artforum Podium en Atelier zijn jaarreeksen voor kinderen en jongeren die zin hebben om theater te spelen en te maken of om te creëren en te experimenteren met materialen in een beeldend atelier. Theatermakers Jasper Dreesen, Bram Kelchtermans, Bart van der Heijden en beeldend kunstenares Lene Meeus doken een seizoen lang met kinderen en jongeren de kunstenwereld in en presenteren nu hun toonweekend. Op zaterdag 27 april en zondag 28 april tussen 14u en 18u zij jullie allemaal welkom om hun creaties te ontdekken.

Tickets kosten 4 euro/voorstelling (-21 jaar: 3 euro; UITpas kansentarief) - een bezoekje aan de EXPO is volledig GRATIS. Afrekenen doe je aan het onthaal op de dag van het evenement. Heb je recht op UiTPas kansentarief? Vergeet je kaart niet te tonen bij het afrekenen.

Reserveren kan online en doe je via deze link.

ARTFORUM PODIUM

14u - Speeltijd (6-9 jaar) - Kleine Zaal

Vroeg je je altijd al af wat er op de speelplaats van je kind gebeurt? Wij gaan het je tonen! Maak kennis met de oplosjuf, ontdek bizarre verhalen en laat je onderdompelen in de-wereld-in-het-klein die de speelplaats is. Gemaakt en gebracht door ervaringsdeskundigen.

15u - Manipulate me (12-15 jaar) - Zwarte Zaal

16u - Vrienden? (9-12 jaar) - Kleine Zaal

Iedereen is weleens verliefd geweest. En iedereen heeft vrienden. Maar hoe zitten die zaken in elkaar? Hoe vraag je het aan? En hoe maak je het weer uit? Samen gaan we op ontdekkingstocht doorheen de meest intieme relaties en vriendschappen. Opgelet: deze voorstelling kan gênant worden.

17u - Niet zeveren, spelen! (15-18 jaar) - Zwarte Zaal

Een spel is een activiteit, buiten de gewone dagelijkse bezigheden, waaraan een of meer mensen - of bij uitbreiding andere diersoorten - deelnemen, als vermaak en/of om een of meer vaardigheden of talenten ten volle te benutten of te vergroten. In het meervoud is het spelen: spel als ‘spelmateriaal’, zoals gezelschapsspelen en computerspelen spelen: het spel als bezigheid of activiteit zoals behendigheidsspelen. De term ‘spel’ wordt ook wel gebruikt voor zaken waarbij vermaak niet het doel is, zoals soms bij een rollenspel. Een spel is soms (vooral) bedoeld voor anderen die ernaar kijken en/of luisteren, zoals bij een toneelspel, hoorspel of een spelprogramma op televisie.

ARTFORUM ATELIER

14:00-18:00 Doorlopende expo van Artforum Atelier

6-10j: Anna - Otis -Jack -Izabela -Flor -Jill -Lou-Ella -Lucebert -Ilyas-Hanna- Marie-Lou-
Nore-Marie -Pima
10-15j: Lupe- Tibo- Sofie- Marie-Chloe-Floor- Billie - Juliette- Aster- Kaoutar

Bij Atelier hebben we niet stilgezeten: ons atelier werd een heus laboratorium. Dit jaar was het thema ‘tijd’. Dit onderzochten we via snelle en trage technieken zoals met het maken van onze eigen textielverf ‘bister’, van de bolsters van kastanjes. We telden de minuten van koken, afkoelen en drogen, maar ook de tijd die we nodig hadden voor hetmaken van lichte of donkere kleuren. Met die garens borduurden we en creëerden we smyrnatapijten. Dat proces nam heel wat tijd in beslag en leidde tot een mooi resultaat dat te zien is in de expo.

Prijs

4 euro/toonmoment (-21 jaar 3 euro) - EXPO is GRATIS

Locatie

Opek, Vaartkom 4, Leuven