Contacteer ons

Artforum

OPEK (Openbaar Entrepot voor de Kunsten)
Vaartkom 4
3000 Leuven

Tel: 016.24 66 24
info@artforum.be

Of neem contact op met één van onze medewerkers!


Waar kan je ons vinden?

Wegenwerken: Opek en Artforum momenteel moeilijk bereikbaar

Er zijn ontzettend veel werken aan de Vaartkom en rond het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK) waardoor we moeilijk bereikbaar zijn. De situatie verandert dagelijks waardoor we moeilijk een update kunnen geven. Om op de hoogte te blijven van de wegsituatie rond de Vaartkom kan je terecht op de website www.vaartkom.be

Parkeren

Er is weinig parkeermogelijkheid rond OPEK. In de straten rondom kan je je parkeerschijf voor 2u zetten. Niet vergeten, want er worden veel boetes uitgedeeld!

De dichtst bijgelegen betaalparking is 'Parking V'. Volg vanop de invalswegen van Leuven de oranje pijltjes met de letter 'V' er op om deze parking makkelijk te vinden. Parking V is gelegen op de hoek van de Vaartstraat en de Minckeleerstraat, tegenover café De Lantaarn.

Dit is een betalende parking voor ongeveer 150 wagens. Open 7/7, 24 u. Prijzen: 15 min gratis – 1u : €1,5. Max. 2u parkeren. Gratis parkeren op zondagen, feestdagen en 11 juli. Op de parking zelf staan twee parkeerautomaten, waar u met geldstukken of via SMS kan betalen.

Vanaf deze parking is het ongeveer 4 minuten stappen tot aan het OPEK-gebouw.

Het is NIET toegelaten om te parkeren op het plein voor het gebouw. Er worden boetes uitgeschreven door Politie Leuven en wagens kunnen weggesleept worden!

Op onze 'kiss en ride' parkeerstrook naast het gebouw kan je bezoekers voor het OPEK afzetten of ophalen om meteen nadien weer verder te rijden.

Openbaar vervoer

Een ringbus tijdt op de Leuvense ring tot aan OPEK. De bus heeft lijnnummer 601 en rijdt op de binnenring als aanvulling op de huidige ringbus 600 op de buitenring.

Beide ringbussen zullen bovendien op zaterdag paraat zijn en de Vaartkom bedienen. In afwachting van een halte aan het Engels Plein, is er een tijdelijke halte aan OPEK. Wij zijn blij!

Reisweg buitenringbus 600

Leuven - Station, Gasthuisberg, Tervuursepoort, Ijzerenmolenstraat, Sportcentrum, Naamsepoort, Parkpoort, Tiensepoort, Provinciehuis, Station, Vaartkom.

Reisweg binnenringbus 601

De nieuwe ringbus 601 zal starten aan de Vaartkom en vervolgens via een doorkomst aan het station de binnenring bedienen. Hij zal dus zijn haltes bedienen in deze volgorde: Leuven - Vaartkom, O.L.V. Middelareskerk, Station, Provinciehuis, Tiensepoort, Parkpoort, Naamsepoort, Sportcentrum, Ijzerenmolenstraat, Tervuursepoort, Gasthuisberg, O.L.V. Middelareskerk, Station.

De ringbussen rijden allebei om de 10 minuten. Ze rijden iedere weekdag tussen ongeveer 6.00 uur en 20.00 uur. Op zaterdag starten ze rond 8.00 uur en eindigen ze rond 22.00 uur.