Liesbeth Janssen

Biografie

Wie inspireert mij? Naar welke plek ga ik om me te laten inspireren?
Mensen die vurig en wild zijn in wat ze doen maar daarnaast ook heel ingetogen en stil kunnen zijn. De meest inspirerende mensen vind ik diegene die hun uniek talent durven realiseren.
De plek waarvan ik het meeste hou is warm water. Ideaal zou zijn water van 34°C midden in een prachtig stuk ongerepte natuur en ik daar dan heerlijk in dansend, (watercontactimprovisatie) samen met vele andere dansliefhebbers,….

Welk verhaal wil ik graag vertellen? Rond welk(e) thema('s) werk ik graag?
Ik werk graag rond eenvoudige thema's zoals ronde voorwerpen, houten voorwerpen, de elementen, zand, hartslag, dieren, klei,…..
Het verhaal dat ik vertel zet vaak aan tot het creatief zijn in beweging en dans. Sommige kinderen vinden me een beetje raar en gek maar als ze zelf aan de slag kunnen, zijn ze blij. Ik tracht ruimte te creëren voor één ieders unieke verhaal.

Van deze kunstenaar heb/wil ik een werk
Ik kan werkelijk genieten van werk gemaakt door gewone mensen. Wekelijks op de dansacademie zie ik vele interessante creaties. De kinderen en jongeren blijven mij verrassen met hun eigen danstaal en nieuwe boeiende combinaties,... Hier geniet ik het meest van.

Wat is het leukste dat ik al gedroomd heb? Of welke droom zag ik al in vervulling gaan?
Waarvan ik het meeste droom is van een school voor buitenbeentjes allerlei, die ik zelf opricht waarbij kunsteducatie een heel belangrijke rol speelt. Ik zie dan naast mezelf heel veel andere interessante kunstenaars, specialisten. De samenwerking en vernieuwing is inspirerend tot ver buiten Europa,...

Waar zou ik ooit willen wonen?
Op een plek waar leven in respect met de natuur en de technologische vooruitgang hand in hand gaan.

Lievelingsboek (nu of als kind)?
Boeken rond onderwijsvernieuwing, …. . Ik geloof erin dat we toe zijn aan een nieuwe stroming op dat gebied.

Mijn leukste Artforum-moment?
Onlangs in Arendonk op een basisschool. Bijna geen ruimte om te dansen, 27 kinderen en een zeer gedreven leerkracht. Ondanks de uiterlijke factoren een innerlijk zeer sterke workshop.

Wat ik nog zeker wil meegeven over mezelf
Alleen bewegen en dansen, iedere keer totaal anders, vind ik heerlijk. Samen bewegen en dansen, iedere keer totaal anders, vind ik nog heerlijker. Vaste structuren en passen in de dans zijn ook fijn maar mijn absolute passie gaat naar nieuwe danscreaties, dansimprovisatie en dansexperimenten allerlei.